Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg darált török mogyoró
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek rum aroma
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 ek Nutella
- 5 púpos ek házi sárgabaracklekvár
- 2 dkg durvára vágott török mogyoró a forgatáshoz
Elkészítése:
A kekszet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a darált mogyoróval és a kakaóporral. Adjuk hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, a rum aromát és a nutellát. Gyúrjuk alaposan össze, majd nedves kézzel készítsünk diónyi golyókat.
Durvára vágott mogyoróban forgassuk meg őket, majd azonnal kínálhatjuk.
[box style=”info”]Egyik délután csörög a telefon. A vonal másik végéről hallom, hogy két óra múlva ott vagyunk. Hajjaj. Irány a konyha. Étel van, de kell egy kis édesség is. A szekrényajtó nyílik, lássuk miből élünk. Legyen mindenből egy kicsi. 5 perc és már össze is állt a tészta. Gyerekek, gyertek gyurmázni! Jönnek is lelkesen, maszatolnak, sodornak, hempergetnek. Kész a desszert, jöhetnek a vendégek.[/box]

