Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt, 180 fokon. A másik lappal is így járunk el. A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fonty
Beküldte: 2021.12.14.

A kakaós laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A csokimázhoz

Elkészítése

A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt, 180 fokon. A másik lappal is így járunk el.

A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint amekkora lapokat sütöttünk az előbb.

A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.

Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.

Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.

Másnap szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Fonty
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is