Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kakaós laphoz

  • 10 g szalalkáli
  • 100 ml tej
  • 50 g margarin
  • 50 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 350 g finomliszt

A piskótához

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 0,5 citrom citrom leve
  • csipet sütőpor

A krémhez

  • 100 g finomliszt
  • 500 ml tej
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor

A tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 0,5 citrom leve

A csokimázhoz

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz

Elkészítése

A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük kb 8-10 perc alatt, 180 fokon. A másik lappal is így járunk el.

A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor és a citromlé hozzáadásával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd végül a lisztet és a sütőport is. A masszát csomómentesre keverjük. Ugyanabban a tepsiben sütjük, mint amekkora lapokat sütöttünk az előbb.

A krémhez a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel. A krémet kétrészre osztjuk.

Az egyik felét rákenjük a kakaós lapra, ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik kakaós lapot.

Tetejére a tojásfehérjékből, a cukorból és a citrom levéből gőz fölött kemény habot verünk. Rákenjük a süteményre, majd a kakaóból, cukorból és vízből készített csokimázat rácsorgatjuk.

Másnap szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vendegvaro-sutemeny/