Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 ek víz
- 2 ek rum
- 1/2 cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
Töltelék:
- 6 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 6 db reszelt alma
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 6 tojás fehérje
- 1/2 cs sütőpor
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk 30*40 cm-es téglalappá, majd beleterítjük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, vagy sütőpapírral béleltünk.
A töltelékhez a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, amit nem facsarunk ki, majd beleforgatjuk a diót, kakaóport, morzsát, sütőport és a fehérjék keményre vert habjával lazítjuk. Az így kapott tölteléket a tésztalapon eloszlatjuk, majd befedjük a maradék tésztával, amit előtte kinyújtottunk. A tetejét villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét olvasztott csokival díszítjük.