Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A barna lapokhoz

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dkg szalalkáli
  • kevés langyos tej

A krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

Barna tészta:

A lisztet, margarint, cukrot, tojássárgáját, kakaóport és a langyos tejben megfuttatott szalalkálit összegyúrjuk, míg könnyen nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk a maradék cukorral, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes-tojásos masszába. Az így elkészült tésztát a barna lapokhoz hasonló méretű tepsiben sütjük meg. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport fél liter tejben megfőzzük, és gyakori kevergetés mellett teljesen kihűtjük. Ezután a hideg pudingot apránként hozzákeverjük a vaníliás margarinhoz, hogy sima, egynemű krémet kapjunk. A krémet két részre osztjuk.

Összeállítás:

• Az első barna lapot a tepsibe tesszük, és rákenjük a krém egyik felét.

• Erre helyezzük a piskótát, amelyre rákenjük a krém másik felét.

• Végül befedjük a második barna lappal.

Bevonat:

A süteményt csokoládémázzal vonjuk be. A csokoládét gőz fölött olvasztjuk meg kevés olajjal, majd a barna lap tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, és a máz megszilárduljon.

Tálalás:

A kész süteményt kockákra vágjuk, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vendegvaro-szelet/