Barna tészta:
A lisztet, margarint, cukrot, tojássárgáját, kakaóport és a langyos tejben megfuttatott szalalkálit összegyúrjuk, míg könnyen nyújtható tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk a maradék cukorral, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes-tojásos masszába. Az így elkészült tésztát a barna lapokhoz hasonló méretű tepsiben sütjük meg. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport fél liter tejben megfőzzük, és gyakori kevergetés mellett teljesen kihűtjük. Ezután a hideg pudingot apránként hozzákeverjük a vaníliás margarinhoz, hogy sima, egynemű krémet kapjunk. A krémet két részre osztjuk.
Összeállítás:
• Az első barna lapot a tepsibe tesszük, és rákenjük a krém egyik felét.
• Erre helyezzük a piskótát, amelyre rákenjük a krém másik felét.
• Végül befedjük a második barna lappal.
Bevonat:
A süteményt csokoládémázzal vonjuk be. A csokoládét gőz fölött olvasztjuk meg kevés olajjal, majd a barna lap tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen, és a máz megszilárduljon.
Tálalás:
A kész süteményt kockákra vágjuk, és tálaljuk.