Elkészítése
A tészta elkészítése:
A cukrot, a tojást és a zsírt alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A masszát zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és egyneművé keverjük.
A krémet a kettévágott tészta alsó lapjára kenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.
A tetejére:
A tortabevonót vízgőz felett olvasztjuk fel, hozzáadva 2-3 evőkanál étolajat, hogy szép fényes és jól kenhető legyen. Az olvasztott csokoládét a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább fél órára, amíg a csokoládé megdermed.

