Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A cukrot, a tojást és a zsírt alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A masszát zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan kettévágjuk. A krém elkészítése: A lisztet, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
csakangi
Beküldte: 2013.03.14.

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A cukrot, a tojást és a zsírt alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A masszát zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és egyneművé keverjük.

A krémet a kettévágott tészta alsó lapjára kenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.

A tetejére:

A tortabevonót vízgőz felett olvasztjuk fel, hozzáadva 2-3 evőkanál étolajat, hogy szép fényes és jól kenhető legyen. Az olvasztott csokoládét a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább fél órára, amíg a csokoládé megdermed.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csakangi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is