Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vera szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 db tojás
  • 6 dkg zsír
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor

Krém

  • 4 dl tej
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor

Teteje

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A cukrot, a tojást és a zsírt alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. A masszát zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A lisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és egyneművé keverjük.

A krémet a kettévágott tészta alsó lapjára kenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.

A tetejére:

A tortabevonót vízgőz felett olvasztjuk fel, hozzáadva 2-3 evőkanál étolajat, hogy szép fényes és jól kenhető legyen. Az olvasztott csokoládét a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább fél órára, amíg a csokoládé megdermed.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vera-szelet/