Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy 35×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. Megszórjuk mandulával, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2012.12.04.

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

Szóráshoz

Elkészítése

A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy 35×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. Megszórjuk mandulával, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, fóliával fedjük le, hogy ne égjen meg.

A krémhez a vaníliás pudingporokat és a cukrot 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémhez.

Összeállításkor a kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra kerül a mandulás, habos rész, rá a krém, majd a másik mandulás, habos tészta felülre. Enyhén megszórjuk porcukorral.

Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is