Elkészítése
A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy 35×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. Megszórjuk mandulával, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, fóliával fedjük le, hogy ne égjen meg.
A krémhez a vaníliás pudingporokat és a cukrot 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémhez.
Összeállításkor a kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra kerül a mandulás, habos rész, rá a krém, majd a másik mandulás, habos tészta felülre. Enyhén megszórjuk porcukorral.
Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom.

