Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Verdens Beste recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 22 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A habhoz

  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

A krémhez

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 dl habtejszín

Szóráshoz

  • 15 dkg mandulaforgács

Elkészítése

A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy 35×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. Megszórjuk mandulával, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, fóliával fedjük le, hogy ne égjen meg.

A krémhez a vaníliás pudingporokat és a cukrot 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Kihűtjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémhez.

Összeállításkor a kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra kerül a mandulás, habos rész, rá a krém, majd a másik mandulás, habos tészta felülre. Enyhén megszórjuk porcukorral.

Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/verdens-beste-2/