Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Verdens beste, vagyis a „világ legjobbja” néven ismert norvég krémes egy könnyű és elegáns sütemény. A mandulás habos piskóta és a lágy vaníliakrém tökéletesen kiegészítik egymást, így ünnepi alkalmakra is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.12.06.

Tésztához

Habhoz

Szóráshoz

A krémhez

Elkészítése

Tészta

A vajat a porcukorral, a tojássárgákkal és az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sima tésztát készítünk belőle. Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Hab

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk mandulaforgáccsal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával. A megsült tésztát teljesen kihűtjük.

Krém

A hideg tejben kézi habverővel elkeverjük a vaníliás cukrot és a krémpor tasak tartalmát, majd 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos krémhez forgatjuk.

Összeállítás

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot (amelyen a mandulás hab van) alulra tesszük, rákenjük a vaníliakrémet, majd befedjük a másik, mandulás habos lappal. Enyhén porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjon. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a krémrétegbe friss bogyós gyümölcsöket, például málnát vagy áfonyát is tehetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is