Elkészítése
Tészta
A vajat a porcukorral, a tojássárgákkal és az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sima tésztát készítünk belőle. Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
Hab
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk mandulaforgáccsal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával. A megsült tésztát teljesen kihűtjük.
Krém
A hideg tejben kézi habverővel elkeverjük a vaníliás cukrot és a krémpor tasak tartalmát, majd 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos krémhez forgatjuk.
Összeállítás
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot (amelyen a mandulás hab van) alulra tesszük, rákenjük a vaníliakrémet, majd befedjük a másik, mandulás habos lappal. Enyhén porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp
A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjon. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a krémrétegbe friss bogyós gyümölcsöket, például málnát vagy áfonyát is tehetünk.

