Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Verdens beste (norvég krémes) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 10 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 11 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

Habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Szóráshoz

  • 8 dkg mandulaforgács

A krémhez

  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 78 g aranka krémpor
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése

Tészta

A vajat a porcukorral, a tojássárgákkal és az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sima tésztát készítünk belőle. Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Hab

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk mandulaforgáccsal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával. A megsült tésztát teljesen kihűtjük.

Krém

A hideg tejben kézi habverővel elkeverjük a vaníliás cukrot és a krémpor tasak tartalmát, majd 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos krémhez forgatjuk.

Összeállítás

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot (amelyen a mandulás hab van) alulra tesszük, rákenjük a vaníliakrémet, majd befedjük a másik, mandulás habos lappal. Enyhén porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjon. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a krémrétegbe friss bogyós gyümölcsöket, például málnát vagy áfonyát is tehetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/verdens-beste-norveg-kremes/