Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vezér pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2x6 db tojásfehérje
  • 2x18 dkg cukor
  • 2x18 dkg darált mák
  • 2x1 evőkanál zsemlemorzsa

A krémhez

  • 12 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére

  • csokimáz

Elkészítése

A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 18 dkg darált diót és az 1 evőkanál zsemlemorzsát is. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük, majd ugyanígy elkészítjük a második tésztalapot is a leírtak szerint.

A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a 25 dkg margarint habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük, és a két lap közé töltjük.

A tetejét csokimázzal vonjuk be: 1 tábla étcsokoládét gőz fölött megolvasztunk, elkeverjük 1–2 evőkanál olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vezer-pite/