Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vienetta eperrel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál búza finomliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 2 csipet só

Krém

  • 80 g eper ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • porcukor ízlés szerint
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Díszítés

  • 3 dl tej
  • 40 g tejszín ízű pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Kőzben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.

Kettő darab gáztepsit (44*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenlően elosztjuk bennük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. A megsült és kihűlt lapokat 3-3 részre vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.

A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsorgatjuk. Minden lappal így járunk el.

A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vienetta-eperrel/