Elkészítése
Piskóta:
A tésztához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a vizet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Az egészet jól kihabosítjuk.
A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
Elosztjuk a masszát 3 részre és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.
Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fokon) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.
Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
Krém:
A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük és besűrítjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.
Összeállítás:
Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.
Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött összeolvasztottunk) is megcsurgatunk.
A tetejét is megkenjük krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.
Jó étvágyat!

