Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tésztához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a vizet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Az egészet jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele. Elosztjuk a masszát 3 részre és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban. Előmelegített sütőbe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
iluska receptjei
Beküldte: 2018.10.29.

Piskóta

Kávékrém

Elkészítése

Piskóta:

A tésztához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a vizet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Az egészet jól kihabosítjuk.

A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.

Elosztjuk a masszát 3 részre és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.

Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fokon) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.

Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

Krém:

A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük és besűrítjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.

Összeállítás:

Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.

Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött összeolvasztottunk) is megcsurgatunk.

A tetejét is megkenjük krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is