Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vienetta kávékrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz (langyos)
  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 tojásfehérje

Kávékrém

  • 2 dl presszókávé
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg étcsokoládé (közé és a tetejére)
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta:

A tésztához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a vizet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Az egészet jól kihabosítjuk.

A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.

Elosztjuk a masszát 3 részre és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.

Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fokon) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.

Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

Krém:

A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük és besűrítjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.

Összeállítás:

Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.

Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött összeolvasztottunk) is megcsurgatunk.

A tetejét is megkenjük krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vienetta-kavekremmel/