Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is. A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt. A krémhez a cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.17.

Tésztához

Krémhez

Hab a tetejére

Elkészítése

A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.

A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.

A krémhez a cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel együtt kihabosítjuk a vajat.

A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.

A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam még meg.

Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is