Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Viktória szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 4 tojás

Krémhez

  • 5 tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

Hab a tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.

A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.

A krémhez a cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel együtt kihabosítjuk a vajat.

A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.

A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam még meg.

Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/viktoria-szelet-3/