Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Viktória szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje (habbá verve)

Krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 0,5 liter tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj

Hab a tetejére

  • 1 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kandírozott gyümölcs

Elkészítése

A margarint a kakaóval és a cukorral habosra keverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a margarinos krémhez. Végül belekeverjük a diós-lisztes sütőport. Két egyforma lapot sütünk 170 fokon kb. 20-30 percig. Ha kisültek, mindkét lapot félbevágjuk, így négy egyforma nagyságú lapunk lesz.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és gőz felett besűrítjük. Amikor a pép kihűlt, hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

A legfelső lapra a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, majd belekeverjük a lekvárt is. Ezt a habot a sütemény tetejére simítjuk, és kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Egy óra múlva már szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/viktoria-szelet/