A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk, és kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra. A lapokat tepsi hátán megsütjük.
Krém készítése:
A tejet a liszttel, tojássárgával, és cukrokkal felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásfehérje habját és a kihabosított margarint. A krémből 1 dl mennyiséget kiveszünk, egy kicsit felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és a krémmel jó habosra keverjük. Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.
Összeállítás:
Az alsó lapot vékonyan megkenjük vegyes lekvárral, valamint a harmadik lapot is. A második lapot sárgabaracklekvárral kenjük meg. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük a lapokat, majd a negyedik lappal befedjük.
Csokibevonat:
Két edényben vízgőz felett a csokoládékat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét. A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk, egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben “húzkodjuk”. Egy napig állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Nagyon finom, édesanyám receptje volt.