Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Világ finoma (mézes) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál méz (olvasztott )

Krémhez

  • 4 db tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zselatin

A lapok kenéséhez alsó és a 3. laphoz

  • 4 evőkanál meggylekvár

A 2. laphoz

  • 2 evőkanál baracklekvár

Csokimázhoz

  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dkg fehércsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipót formálunk, és kisodorjuk 25×39 cm-es tepsi nagyságúra. A lapokat tepsi hátán megsütjük.

Krém készítése:

A tejet a liszttel, tojássárgával, és cukrokkal felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásfehérje habját és a kihabosított margarint. A krémből 1 dl mennyiséget kiveszünk, egy kicsit felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, és a krémmel jó habosra keverjük. Rövid időre betesszük a hűtőbe dermedni.

Összeállítás:

Az alsó lapot vékonyan megkenjük vegyes lekvárral, valamint a harmadik lapot is. A második lapot sárgabaracklekvárral kenjük meg. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük a lapokat, majd a negyedik lappal befedjük.

Csokibevonat:

Két edényben vízgőz felett a csokoládékat az olajjal felolvasztjuk. Gyorsan dolgozunk vele, mivel gyorsan dermed. Először a barna csokival bevonjuk a tészta tetejét. A fehér csokival hosszában csíkokat folyatunk, egy kés hegyével a fehér csokit a barna bevonaton keresztben “húzkodjuk”. Egy napig állni hagyjuk, majd szeleteljük.

Nagyon finom, édesanyám receptje volt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vilag-finomamezes/