Elkészítése
Díszek készítése:
Az 1 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a puha margarint és a lisztet, és alaposan elkeverjük. A massza 2/3 részét meggyszörppel színezzük, a maradék 1/3 részbe pedig mandulaaromát keverünk. Az így elkészült masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket vagy egyéb figurákat rajzolunk. A tepsit a fagyasztóba helyezzük, amíg elkészítjük a piskótát.
Piskóta elkészítése:
Az egész tojásokat körülbelül 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A fagyasztóból kivesszük a tepsit a díszítésekkel, majd óvatosan ráöntjük a piskótamasszát, ügyelve arra, hogy ne mozduljanak el a díszek. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon megsütjük a piskótát.
Amikor a piskóta megsült, még forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy porcukorral megszórt konyharuhába tekerjük, és a ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése:
A tejben elkeverjük a pudingport a kívánt mennyiségű cukorral, majd sűrűre főzzük. A forró pudingba belekeverünk egy kis Tibi csokit, hogy a krém csokoládés legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint kihabosítjuk, majd összekeverjük a csokoládés krémmel.
Piskótatekercs összeállítása:
A kihűlt piskótát óvatosan kibontjuk a konyharuhából. A csokoládés krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótalapon, majd szorosan feltekerjük. A kész tekercset tetszés szerint díszíthetjük, szeletelve tálaljuk.
