Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Virágos piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Díszek készítése: Az 1 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a puha margarint és a lisztet, és alaposan elkeverjük. A massza 2/3 részét meggyszörppel színezzük, a maradék 1/3 részbe pedig mandulaaromát keverünk. Az így elkészült masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket vagy egyéb figurákat rajzolunk. A tepsit a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.21.

A piskótához

Továbbá

A sütéshez

A krémhez

Elkészítése

Díszek készítése:

Az 1 tojásfehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a puha margarint és a lisztet, és alaposan elkeverjük. A massza 2/3 részét meggyszörppel színezzük, a maradék 1/3 részbe pedig mandulaaromát keverünk. Az így elkészült masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket vagy egyéb figurákat rajzolunk. A tepsit a fagyasztóba helyezzük, amíg elkészítjük a piskótát.

Piskóta elkészítése:

Az egész tojásokat körülbelül 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A fagyasztóból kivesszük a tepsit a díszítésekkel, majd óvatosan ráöntjük a piskótamasszát, ügyelve arra, hogy ne mozduljanak el a díszek. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon megsütjük a piskótát.

Amikor a piskóta megsült, még forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy porcukorral megszórt konyharuhába tekerjük, és a ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

A tejben elkeverjük a pudingport a kívánt mennyiségű cukorral, majd sűrűre főzzük. A forró pudingba belekeverünk egy kis Tibi csokit, hogy a krém csokoládés legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni. A puha margarint kihabosítjuk, majd összekeverjük a csokoládés krémmel.

Piskótatekercs összeállítása:

A kihűlt piskótát óvatosan kibontjuk a konyharuhából. A csokoládés krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótalapon, majd szorosan feltekerjük. A kész tekercset tetszés szerint díszíthetjük, szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is