Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vitamin szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 20 dkg olvasztott csokoládé
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • baracklekvár
  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítése

A margarint és a cukrot habosra kavarom, közben felolvasztom a csokoládét vízgőzön. A tojásokat szétválasztom. A lisztet, diót, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát elkeverem egy külön edényben. Ha a vaj habos, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, ezekkel is habosra keverem. Végül beleforgatom az olvasztott csokoládét.

A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem és a diós keveréket a margarinos masszába forgatom. Kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe a tésztát belesimítom. Az előmelegített sütőben sütöm kb. 25-30 percig sütöm. Tűpróbát végzek, ha nem ragad rá a fogvájóra akkor jó.

A sütit azonnal megkenem sárgabaracklekvárral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt felolvasztok 10 dkg étcsokoládét 3 evő kanál olajjal vízgőz felett és a süti tetejére öntöm.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vitamin-szelet/