Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vodkás-meggyes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg finomliszt
  • 6 evőkanál vodka (vagy rum )
  • 2 csomag vaníliás cukor (4 dkg)
  • 1 kg gyümölcs (most meggy)
  • fahéjas porcukor (a tetejére )

Elkészítése

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a lisztet pedig átszitáljuk. A vajas keverékhez egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd apránként a lisztet is. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot és az alkoholt. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Egy tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát, és a tetejét kirakjuk kimagozott meggyel. Előmelegített sütőben készre sütjük – tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, az egész süteményt fahéjas porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vodkas-meggyes-sutemeny/