Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Sütemény receptek

Vörösáfonyás frangipane

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 4 dkg porcukor 8 dkg vaj 12 dkg finomliszt Rétegezéshez: 35 dkg vörösáfonyadzsem Dezsemhez: 15 dkg vörösáfonya 2 ek nádcukor 1-1 rúd fahéj és csillagánizs 1 ek vanília aroma 1 tk citromlé Mandulakrémhez: 5 dkg őrölt mandula 5 dkg vaj 5 dkg cukor 1 csipet só 8 g finomliszt 1 tojás 1-1 ek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg finomliszt

Rétegezéshez:

  • 35 dkg vörösáfonyadzsem

Dezsemhez:

  • 15 dkg vörösáfonya
  • 2 ek nádcukor
  • 1-1 rúd fahéj és csillagánizs
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 tk citromlé

Mandulakrémhez:

  • 5 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1-1 ek barnacukor és mandulapehely

Tetejére:

  • porcukor


Elkészítése: Elkészítése:

A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.

Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.

Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.

Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is