Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösáfonyás frangipane recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg finomliszt

Rétegezéshez:

  • 35 dkg vörösáfonyadzsem

Dezsemhez:

  • 15 dkg vörösáfonya
  • 2 ek nádcukor
  • 1-1 rúd fahéj és csillagánizs
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 tk citromlé

Mandulakrémhez:

  • 5 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1-1 ek barnacukor és mandulapehely

Tetejére:

  • porcukor


Elkészítése: Elkészítése:

A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.

Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.

Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.

Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vorosafonyas-frangipane/