Elkészítése
Piskóta:
A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe VÉKONY rétegben és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Rácson hűtsük ki.
Krém:
A krémhez a mascarponét elkeverjük a bourbon vaníliával, majd elektromos habverővel közepes fokozaton lassan hozzáadjuk a habtejszínt és stabil krémmé keverjük. Csillag végű habzsákba töltjük a kész krémet.
A piskótából sütemény szaggatóval korongokat vágunk ki, megkenjük minden másodikat vastagon vörösáfonya lekvárral, majd a habzsákból karikát nyomunk rá a krémből és a tetejére helyezünk egy üres piskóta korongot.
A tetejüket olvasztott étcsokoládéval öntjük le. A marcipánból pedig levélformázóval 2-2 kis zöld levélkét szaggatunk rá és 3-3 apró, piros bogyócskát teszünk a csücskükbe.








