Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösáfonyás habos karácsonyi falatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 400 g vörösáfonya lekvár

Díszítéshez

  • 100 g étcsokoládé
  • 90 g marcipán

Elkészítése

Piskóta:

A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.

Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe VÉKONY rétegben és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

Rácson hűtsük ki.

Krém:

A krémhez a mascarponét elkeverjük a bourbon vaníliával, majd elektromos habverővel közepes fokozaton lassan hozzáadjuk a habtejszínt és stabil krémmé keverjük. Csillag végű habzsákba töltjük a kész krémet.

A piskótából sütemény szaggatóval korongokat vágunk ki, megkenjük minden másodikat vastagon vörösáfonya lekvárral, majd a habzsákból karikát nyomunk rá a krémből és a tetejére helyezünk egy üres piskóta korongot.

A tetejüket olvasztott étcsokoládéval öntjük le. A marcipánból pedig levélformázóval 2-2 kis zöld levélkét szaggatunk rá és 3-3 apró, piros bogyócskát teszünk a csücskükbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vorosafonyas-habos-karacsonyi-falatkak/