Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösbársony cupcake recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Muffinokhoz

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1,8 dl kefir
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • piros por ételfesték
  • csipet só

Habhoz

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • vaníliaaroma

Elkészítése

A tésztához a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a száraz hozzávalók keverékét.

Egy muffin tepsit kapszlikkal bélelünk és minden kapszit megtöltünk a tésztával kb háromnegyedéig.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét a porcukorral és az aromával kikeverjük, ezután hozzáöntjük a tejszínt és stabil habbá verjük.

Valamilyen díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük a krémet és a muffinok tetejére szép halmokat nyomunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vorosbarsony-cupcake/