Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Vörösboros-meggyes zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Meggyes töltelék: A meggyet egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől. A kiengedett meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük/karamellizáljuk. Amikor kellőképpen besűrűsödött, akkor egy botmixerrel a meggy felét kb püréítjük. Ha nagyon kevesellnénk a meggyes tölteléket, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.12.20.

Tészta

Vörösboros-meggyes töltelék

Diós töltelék

Tetejére

Elkészítése

Meggyes töltelék:

A meggyet egy szűrőbe tesszük, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől.

A kiengedett meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük/karamellizáljuk.

Amikor kellőképpen besűrűsödött, akkor egy botmixerrel a meggy felét kb püréítjük. Ha nagyon kevesellnénk a meggyes tölteléket, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál meggylekvárt.

Diós töltelék:

A cukrot és a diót összekeverjük.

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk hozzá kevés tejfölt. A tésztát osszuk 4 részre.

Összeállítás:

Az egyik tésztát nyújtsuk ki tepsi méretére (20*30 cm), majd kenjük meg alaposan lekvárral és szórjuk meg a diós töltelék felével. Tegyük rá a következő lapot, kenjük rá a meggyes tölteléket és tegyünk rá egy következő lapot. Erre ismét kenjünk lekvárt és szórjuk rá a maradék diós tölteléket. Fedjük be az utolsó lappal.

Kelesszük 30 percig, majd szurkáljuk meg villával pár helyen.

180 fokra melegített sütőben süssük kb 35-40 percig, majd hűstük ki teljesen. A tepsiből fordítsuk át egy tálcára, majd vonjuk be a mázzal (a forró tejszínt öntsük rá a csokira és vajra, majd keverjük simára).

Ha szeretnénk fehércsokival díszíteni, akkor még addig tegyük meg, amíg a máz nem szilárdult meg.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is