Elkészítése
A meggyet egy szűrőbe szórjuk, hogy kiengedjen és lecsepegjen a levétől, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat és alacsony lángon kb 40 percig főzzük, karamellizáljuk (ez idő alatt szépen besűrűsödik).
A tésztához az élesztőt, a tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát 4 egyforma gombócra osztjuk.
A tepsi aljába (20*30 cm) sütőpapírt fektetünk és belefektetjük az egyik kinyújtott tésztát, megkenjük a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a cukros dió 1/3-át. Ezt még kétszer megismételjük és az utolsó réteg dióra rászórjuk a meggyet, majd betakarjuk az utolsó tésztalappal.
4A süteményt letakarva kb 40 percig kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval.










