Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vágott mandula
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,25 dl tej

A mázhoz

  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál vörösbor
  • szórócukor

Elkészítése

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és a sütőformákat sütőpapírral kibéleljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a kakaóporral, az apróra tört étcsokoládéval és a vágott mandulával.

Egy másik tálban a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, a puha vajjal és a rummal. Felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket, a tejet és a vörösbort, majd az egészet simára keverjük.

A tésztát a sütőpapírral bélelt formákba adagoljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a sütemények kihűltek, óvatosan kiszedjük őket a formákból.

A díszítéshez a porcukrot vörösborral keverjük össze, hogy fényes öntetet kapjunk. A muffinok tetejét ebbe mártjuk, majd cukorkával vagy csokidarával megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/vorosboros-muffin/