Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Walesi mazsolás keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 g puha vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 púpos kk őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb)
  • rum vagy aroma
  • 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem

Elkészítése:

Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mazsoláról beleöntjük a rumot, végül beleforgatjuk a mazsolát is.

Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk).

Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/walesi-mazsolas-keksz/