Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Whoopie pie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 230 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 75 g cukrozatlan kakaópor
  • 170 g cukor
  • 170 g vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 60 g tej
  • 120 g víz

Krém

  • 210 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (hideg )
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom leve

Elkészítése

A vajat a cukorral, vanília aromával kihabosítjuk, majd a tojásokat, tejet hozzáadva tovább keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, kakaóporral és beleszitáljuk a habosra kevert masszába. Végül beleöntjük a vizet és jól elkeverjük. Szép habos, könnyű massza a végeredmény, amit habzsákba töltünk és sütőpapírral bélelt tepsibe kerek halmokat nyomunk belőle.

Bőven hagyjunk helyet a halmok között, mert el fognak terülni. Nem baj, ha esetleg farkincák sikerednek a halmok tetején, ugyanis sütés közben az is teljesen ellapul. (Kipróbáltam!)

Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mascarponét a cukorral, citromlével habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és habzsákba töltjük ezt is.

Az egyik korongra rányomunk egy jó adag krémet, majd egy másik korongot a tetejére teszünk. Betöltés után hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/whoopie-pie-3/