Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 ek zabpehely ( 15 ek ledarálva) 3-4 dkg natúr sajtkrém 1-1,5 dl forró víz cukor/édesítő ízlés szerint (kb 6 dkg) Elkészítése: Egy közepes tálba kimérünk öt evőkanál nagy szemű zabpelyhet és a cukrot/édesítőt, majd ráöntjük a vizet és hagyjuk egy kicsit állni. Amíg az egész zab “megszívja” magát, a maradék 15 evőkanál zabpelyhet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 ek zabpehely ( 15 ek ledarálva)
  • 3-4 dkg natúr sajtkrém
  • 1-1,5 dl forró víz
  • cukor/édesítő ízlés szerint (kb 6 dkg)


Elkészítése:
Egy közepes tálba kimérünk öt evőkanál nagy szemű zabpelyhet és a cukrot/édesítőt, majd ráöntjük a vizet és hagyjuk egy kicsit állni.

Amíg az egész zab “megszívja” magát, a maradék 15 evőkanál zabpelyhet ledaráljuk (én turmixgépben szoktam).

A darált zabpelyhet a sajtkrémmel együtt a tálban lévő anyagokhoz öntjük és alaposan összekavarjuk (kézzel vagy kanállal). Ha túl száraz lenne, még adhatunk hozzá vizet: a lényeg, hogy egy viszonylag laza, ragacsos masszát kapjunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat formázunk a kész masszából (vizes kézzel vagy kanállal érdemes, mivel tényleg ragacsos). 250-300 fokon nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha szeretnénk, a kekszeket egy tányérra megformázva akár mikróban is elkészíthetjük: kb 3 perc alatt ropogósra sülnek.

[box style=”info”]A kekszhez ízlés szerint nyugodtan adható bármilyen “extra” hozzávaló, mi itthon leginkább gyömbérrel, fahéjjal, vanília aromával, esetleg kakaóval ízesítjük, de aszalt gyümölcsökkel, magvakkal, kókuszreszelékkel is lehet dúsítani. Sőt, ha szeretnénk, akár sós kekszecskéket is készíthetünk: cukor helyett sót keverjünk a masszához, illetve ekkor a sajtkrém is lehet ízesített (sonkás, paprikás, kolbászos); extraként adhatunk hozzá apróra vágott sonkát, szalámit, reszelt sajtot, különböző fűszereket, mustárt, ketchupot. Pont ez az a sokszínűség, ami miatt kedveljük ezt a kis ropogós finomságot. Illetve nagyon praktikus, mivel mikróban is elkészíthető. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is