Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg méz/mézpótló cukorbetegek számára
- 15 dkg margarin (tejmentes)
- 10 dkg diabetikus étcsokoládé
- 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 15 dkg gluténmentes zabpehely
- 1 kk fahéj
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 1 csipet adalékmentes só
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A zabpehelylisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint, a “mézet” és a csokoládét olvasszuk meg, majd keverjük össze a száraz alapanyagokkal.
Pihentessük fél órát a hűtőben.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy villa segítségével lelapítjuk.
Az előmelegített sütőbe téve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Mindenmentes keksz: nem tartalmaz glutént, tejet, szóját, tojást, cukrot. Ennek ellenére nagyon finom![/box]

