Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 18 x 27 cm-es tepsihez: 25 dkg Győri Édes Zabfalatok 10 dkg vaj 5 dkg kókuszreszelék 7 dkg aszalt vörös áfonya 5 dkg dió 5 dkg csokoládé (70 %-os) 170 g sűrített tej Elkészítése: A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.07.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
18 x 27 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg Győri Édes Zabfalatok
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 170 g sűrített tej


Elkészítése:

A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.

A diót törjük kisebb darabokra, majd szórjuk rá a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval.
Végül csorgassuk rá a sűrített tejet.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a sütőpapírral együtt emeljük ki a süteményt a tepsiből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Hűvös, száraz helyen fóliával lefedve több napig friss, és omlós marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is