Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor (vagy édesítő)
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • fahéj
  • dió
  • csokoládé darabkák

Elkészítése

A vajat elkeverjük a cukorral/édesítővel, majd hozzákeverjük a tojást. Kimérjük a száraz hozzávalókat és összekeverünk mindent. A masszának kicsit folyósabbnak kell lennie, mert a pihentetés alatt össze fog állni. Ha nem tűnik elég hígnak, akkor egy kis tejjel ezt orvosolni lehet.

Ezek után 10-15 percre hűtőbe tesszük. Közben egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy egyszerűen csak kibéleljük sütőpapírral. (Én szilikon sütőformában szoktam sütni).

Amikor letelt az idő, kivesszük a masszát a hűtőből. Ekkor be is kapcsolhatjuk a sütőt 180°C-ra. Egy evőkanál segítségével olyan 5cm átmérőjű kekszeket formázunk a tepsire. Betesszük a sütőbe és 15-20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zabpelyhes-keksz-2/