Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a keksz a zabpehelynek köszönhetően kissé rusztikus állagú, amit az étcsokoládé darabok tesznek teljessé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

Az étcsokoládét apróra daraboljuk. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát. Ezután belekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és végül az apróra vágott csokoládét. A masszát alaposan összedolgozzuk.

Formázás:

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából teáskanálnyi halmokat rakunk a tepsibe és a tenyerünkkel kissé ellapítjuk őket.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:

A kihűlt kekszeket kínálhatjuk önmagukban vagy kávé, tea mellé is. A receptből körülbelül 25 darab keksz lesz ebből az adagból.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is