Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 125 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 125 g zabpehely
  • 150 g finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

Az étcsokoládét apróra daraboljuk. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát. Ezután belekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és végül az apróra vágott csokoládét. A masszát alaposan összedolgozzuk.

Formázás:

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából teáskanálnyi halmokat rakunk a tepsibe és a tenyerünkkel kissé ellapítjuk őket.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:

A kihűlt kekszeket kínálhatjuk önmagukban vagy kávé, tea mellé is. A receptből körülbelül 25 darab keksz lesz ebből az adagból.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zabpelyhes-keksz-4/