Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zabpelyhes–kókuszos keksz ropogós és illatos aprósütemény, amely gyorsan elkészül és sokáig eltartható. Ideális nassolnivaló délutáni teához, kávéhoz, de uzsonnára is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mézet. Külön egy csészében a szódabikarbónát két evőkanál forró vízben elkeverjük, és a vajas keverékhez öntjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet. Hozzáadjuk a vajas keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat rakunk a masszából, ügyelve arra, hogy 4–5 cm távolság legyen közöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott diót vagy pár kocka durvára tört étcsokoládét is. A kész kekszek jól záródó dobozban napokig frissek maradnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is