Elkészítése
A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mézet. Külön egy csészében a szódabikarbónát két evőkanál forró vízben elkeverjük, és a vajas keverékhez öntjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet. Hozzáadjuk a vajas keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat rakunk a masszából, ügyelve arra, hogy 4–5 cm távolság legyen közöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott diót vagy pár kocka durvára tört étcsokoládét is. A kész kekszek jól záródó dobozban napokig frissek maradnak.


