Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes – kókuszos keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz (folyékony)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 7,5 dkg zabpehely
  • 7,5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése

A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mézet. Külön egy csészében a szódabikarbónát két evőkanál forró vízben elkeverjük, és a vajas keverékhez öntjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet. Hozzáadjuk a vajas keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi adagokat rakunk a masszából, ügyelve arra, hogy 4–5 cm távolság legyen közöttük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott diót vagy pár kocka durvára tört étcsokoládét is. A kész kekszek jól záródó dobozban napokig frissek maradnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zabpelyhes-kokuszos-keksz/