Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Morzsa tészta: 2 csésze zabpehely 3/4 csésze cukor 2-2,5 csésze liszt 25 dkg margarin 1 kk szódabikarbóna 1/2 cs sütőpor Gyümölcsös massza: fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint) fahéj citromhéj (ízlés szerint) 1 cs vanília ízű pudingpor Elkészítése: Az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Morzsa tészta:

  • 2 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze cukor
  • 2-2,5 csésze liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/2 cs sütőpor

Gyümölcsös massza:

  • fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen
  • 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint)
  • fahéj citromhéj (ízlés szerint)
  • 1 cs vanília ízű pudingpor


Elkészítése:

Az tészta hozzávalóit szétmorzsoljuk a kezünk között. Morzsás, széthulló állagú tésztát kell kapnunk. Ne próbáljuk hosszú ideig egy gombóccá összenyomni, nem ez a cél. Kb 2 perc morzsolás után kész a tészta.

A pudingot és a cukrot a gyümölcs levével elkeverjük, beletesszük a gyümölcsöt és az ízesítőket. A keveréket felfőzzük, mintha sima pudingot készítenénk. Sűrű masszát kell kapjunk.

A morzsa felét vajazott, lisztezett kissebb tepsibe szórjuk, ráöntjük a meggyes masszát és végül a morzsa másik felét is rászórjuk.

Előmelegített sütőben (gáz: 4 fokozat, egyébként 180 fokon) aranybarnára sütjük.
[box style=”info”]A csésze mérete 2 dl. Készíthető almával vagy szilvával hasonló módon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is