Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre liszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 20 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 60 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 14 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkás kanál fahéj

Elkészítése

A hozzávalókat összekeverjük, majd a rámát (vagy vajat) belemorzsoljuk, és kézzel kicsit összedolgozzuk. Nem szükséges, hogy a tészta teljesen összeálljon, morzsás állagot kell kapnunk.

Töltelék elkészítése:

A meggyet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat és citromlevet. A tölteléket a keményítővel besűrítjük, hogy megfelelő állagú legyen.

Egy kivajazott tepsibe szórjuk a morzsás keverék 2/3-át, erre rákenjük a meggyes tölteléket, majd a tetejére rászórjuk a maradék morzsát. Nem szükséges lenyomkodni, hagyjuk, hogy a morzsa laza maradjon.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zabpelyhes-suti/