Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zala kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga lap

  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor

Barna lap

  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál víz
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg csokoládé

A díszítéshez

  • 5 dkg tortadara

Elkészítése

A tojásokat a cukorral kb. 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd lazán a tojásos masszába forgatjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A barna lapokat ugyanígy készítjük el, azzal a különbséggel, hogy a liszthez kakaóport is adunk. A barna lapokat süthetjük egyben is, majd sütés után kettévágjuk, de külön-külön is megsüthetjük őket. Ha egyben sütjük, akkor alacsonyabb hőfokon dolgozzunk, hogy biztosan átsüljön a tészta.

A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. Amikor levettük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét. Ha kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.

A krémet három részre osztjuk. Az egyik barna lapra rákenjük a krém harmadát, erre helyezzük a sárga lapot, majd ismét krém következik. A másik barna lappal befedjük, és a tetejére kenjük a maradék krémet. A sütemény tetejét tortadarával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zala-kocka-2/