Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sárga piskótához: 2 egész tojás 12 dkg kristálycukor 8 ek finomliszt 2 ek víz 1/2 cs sütőpor 1 ek étolaj Barna laphoz: 4 egész tojás 24 dkg kristálycukor 4 ek víz 12 dkg finomliszt 4 dkg kakaópor 1 cs sütőpor 2 ek étolaj A krémhez: 7 dl tej 6 púpozott evőkanál liszt 1 cs […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.10.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Sárga piskótához:

  • 2 egész tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 8 ek finomliszt
  • 2 ek víz
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ek étolaj

Barna laphoz:

  • 4 egész tojás
  • 24 dkg kristálycukor
  • 4 ek víz
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek étolaj

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg csokoládé apróra vágva

Díszítéshez:

  • 5 dkg reszelt csokoládé

A lapok locsolásához:

  • 1,5 dl rumos tej


Elkészítése:

Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Sárga lap:

A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.

A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

Barna lap:

A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.

A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.

Krém:

A tejet a liszttel és a cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. A végén hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.

Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.

Összeállítás:

A krémből a tetejére is hagyjunk!

Alulra kerül egy barna lap, rumos tejjel meglocsoljuk és krémet simítunk rá. Erre tesszük a sárga lapot, meglocsoljuk rumos tejjel és rátesszük a barna lapot. Erre is locsolunk rumos tejet, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet, végül rászórjuk a csokit.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is