Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit (15*20 cm, kb). Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet. Öntsük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
etoth71
Beküldte: 2018.02.06.

Sárga lap:

Kakaós lap:

Krém:

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit (15*20 cm, kb).

Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre.

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet.

Öntsük a masszát a tepsibe, majd kb 10 percig süssük.

A kakaós lapot ugyanígy készítsük el (a liszthez a kakaóport is keverjük hozzá), de két lapot süssünk belőle. Ne süssük túl a piskótákat, mert kiszáradnak!

A krémhez a lisztet a tejjel főzzük sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A margarint, a kakaóport és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a vajas masszát.

Az egyik kakaós lapot kenjük meg a krém 1/3-ával, tegyük rá a sárga lapot, megint krém (újabb 1/3-ad adag) következik, majd erre a másik kakaós lap. A tetejét kenjük meg a maradék krémmel és csokoládéreszelékkel díszítsük.

Takarjuk le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
etoth71
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is