Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zala kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér tészta

  • 5 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt

Barna lap

  • 2x5 db tojás
  • 2x13 dkg cukor
  • 2x7 dkg finomliszt
  • 2x3 dkg kakaópor

Csokoládékrém

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál kakaó
  • tortadara a díszítéshez

Elkészítése

A tészta alapanyagaiból elkészítjük a piskótákat. Két barna és egy fehér lapot sütünk.

Az egész tojásokat a cukorral meglangyosítjuk, majd gépi habverővel piskóta állagúra verjük (csak a tűzről ne felejtsétek el levenni).

Hozzáadjuk a lisztet illetve a barnákhoz a liszt-kakaó keverékét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, előmelegített sütőben először magasabb hőfokon majd alacsony lángon készre sütjük.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral és a liszttel elvegyítem, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tejjel és felfőzöm. Langyosra keverem.

A margarint a porcukorral a habos állag eléréséig elvegyítem robotgép segítségével, majd a kihűlt csokis krémet és a kakaót hozzáadva jól elkeverem.

Megtöltöm a lapokat, barna-sárga-barna formára. A tetejét és az oldalát is vékonyan bekenjük a krémmel.

Tetejét ízlés szerint megszórjuk a tortadarával. Habzsák segítségével annyi csoki-csókot nyomunk a tetejére, ahány kockát szeretnénk kapni.

Nekem ez általában közepes tepsinél 24 kocka.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zala-kocka/