Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zalai krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg finomliszt

Krémhez

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg háztartási keksz

Tetejére

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g fehércsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, miközben tovább keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 26×38 cm-es tepsibe öntjük.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

5 dl tejet felforralunk. Közben a maradék 2 dl tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingport. Amikor a tej felforrt, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás-pudingos keveréket. A lángra visszatéve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingos krémet apránként hozzáadva simára dolgozzuk.

A kihűlt tésztára kenjük a krém felét, majd egy réteg háztartási keksszel borítjuk be. A kekszre rákenjük a krém másik felét.

Tetejére:

Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk. A fehér csokoládét szintén felolvasztjuk, és cérnavékony csíkokban ráfolyatjuk az étcsokoládé tetejére. Villával mintázatot húzunk bele.

Hagyjuk, hogy a csokoládémáz megdermedjen, majd a süteményt éles késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zalai-kremes/