Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, 2 dl tejjel és állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat és kihűlésig keverjük. Addigra kemény, sűrű krém lesz. Ha kihűlt, fogjuk a keksz egyik oldalát és kenjük be a krémmel, ráteszünk egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.03.31.

Hozzávalók

Krém

Elkészítése

Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és a porcukorral, valamint 2-3 evőkanál tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, 2 dl tejjel és állandóan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük.

Tűzről levéve belemorzsoljuk a vajat és kihűlésig keverjük. Addigra kemény, sűrű krém lesz.

Ha kihűlt, fogjuk a keksz egyik oldalát és kenjük be a krémmel, ráteszünk egy másikat és a szabad oldalát is bekenjük és így folytatjuk, amíg nem kapjuk meg a kívánt méretű süteményt.

Ezután a külsejét is bekenjük (ez nem kötelező, de jól mutat!).

Szórhatunk rá kókuszreszeléket, darált kekszet! Tegyük hideg helyre pihenni 2-3 órára, hogy a keksz jól megpuhulhasson!

Én este szoktam elkészíteni és reggelre meg is van! Szeleteljük fel! A mutatósság kedvéért kicsit ferdén szoktam szeletelni! A krémet bármely más krémmel variálható! Nem kell a csokihoz ragaszkodni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is