Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 púpos tk sütőpor 1 csipet só 3 kisebb tojás 10 dkg olvasztott vaj 1 tasak vaníliás cukor 25 dkg cukor 2 dl tej 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor 1 ek vaj a forma kikenéséhez 1 ek zsemlemorzsa a forma szórásához 2 ek porcukor a kínáláshoz Elkészítése: A lisztet egy tálba […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 kisebb tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek vaj a forma kikenéséhez
  • 1 ek zsemlemorzsa a forma szórásához
  • 2 ek porcukor a kínáláshoz

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk.

Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük. Egy csőrös kuglófformát (24*11 cm) kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra 1 evőkanál kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk.

A tészta szépen szétterül a formában. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. (Természetesen a sütési idő sütőfüggő.) Tűpróbával ellenőrizzük. (Én egy hústűvel szurkáltam meg, hogy ragad-e még rá a tészta. Pár perc után rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

[box style=”info”]Nagyon finom lett, kívül egy picit ropog, de belül nagyon finom, puha. Kínálhatjuk ebéd utáni desszertként vagy akár reggelire, uzsonnára egy csésze kávé vagy kakaó társaságában, de gasztroajándéknak is el tudom képzelni. További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is