Elkészítése
A tojások sárgáját a cukor 2/3-ával és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, olajat, felváltva a sütőporral elkevert liszttel. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe keverjük a kakaót. A muffin formákat jól kizsírozzuk, vagy papírt teszünk a formákba, és egyharmadáig belekanalazzuk a tésztát. A kétfajta tésztából 1-1 kiskanállal teszünk a forma közepébe, mindig egymásra és csakis középre. Nem kell elkenni, magától szét fog terülni a tészta, így lesz csíkos. 150 fokon előmelegített sütőben sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
